zaterdag 19 februari 2011

Wilders' vrijheid van meningsuiting

Het moet niet veel gekker worden met die Wilders. Sinds jaar en dag schoffeert hij, zich verschuilend achter de grondwettelijk vastgelegde vrijheid van meningsuiting, complete bevolkingsgroepen en religies, maar zodra men hem van repliek dient is de wereld ineens te klein.

Dan weigert hij, vanwege nevenstaande cartoon op www.joop.nl naar aanleiding van zijn idee om een aantal tuigdorpen op te tuigen, deel te nemen aan een VARA-verkiezingsdebat. Eerst moest de cartoon van de website worden verwijderd, was zijn eis. 'Joop' heeft dit uiteraard en volkomen terecht categorisch geweigerd.

Of neem het filmpje dat Wilders "te walgelijk voor woorden" vond, hoewel de kinderen niets anders deden dan zijn eigen woorden letterlijk herhalen. Waarom worden die woorden, waarde Wilders, ineens walgelijk wanneer ze uit andermans mond komen, ook al zijn het dan kindermonden? Zijn deze kinderen soms de geestelijk vaders van volstrekt abjecte begrippen als 'kopvoddentaks'?Het kan nog erger, las ik net op NOS Teletekst. Wilders' invloed is inmiddels zo groot dat hij er waarachtig nog an toe zelfs direct of indirect in geslaagd is de mond te snoeren van Koningin Beatrix. Met mijn republikeinse inborst ben ik niet snel geneigd het op te nemen voor leden van het koningshuis, maar dit gaat te ver. Hier zijn geen woorden voor. Zet 'm op, Bea! Want van de Rijksvoorlichtingsdienst moeten we het traditiegetrouw weer helemaal niet hebben.


Naschrift 26 februari 2011
Inmiddels heeft Oosterhuis zijn uitspraken genuanceerd, maar hij blijft bij de kern waar zijn boodschap om draaide: de koningin kon en kan niet vrijuit spreken.
Vanwege ernstige bedreigingen heeft joop.nl enkele dagen geleden alsnog besloten de cartoon van de site te halen. De terreur heeft gezegevierd.

Reacties via onderstaande servicebalk of e-mailen naar krekwekdogt@hotmail.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten